Årets honning Stadig honning til salg

IMG_0054

Her kan du læse om min honning.

ALTID KOLDRØRT OG PRESSET.

Koldrørt, vil sige, at honningen ikke på noget tidspunkt har været udsat for varme. Det skal så lige nævnes , at bierne tilstræber at holde en temperatur der er nær 30 gr. I yngellejet er der konstant 35-36 gr. Så det er den eneste varme honningen har fået.

 I 2018, høster jeg to gange. Grunden til det, er, at der er frugt og bærbuskeblonster samt risiko for raps. Når der er raps i honningen er der risiko for at honningen krystalliserer. Så har bierne svært ved at opløse den til mad om vinteren.

2.gang jeg høstede var i slutningen af august. Denne honning er mere farverig og med større smag. Men

smag og behag er jo forskellig, så der er noget til alle smagsløg. I øvrigt har presset honning altid en større smag, fordi der kommer meget pollen med i, og det giver en større smagsoplevelse.

Koldrørt: det vil sige, at jeg henter tavlerne fra bierne, alle bier bliver børstet af af, senere bliver tavlerne blæst helt fri for bier. Voks og honning skæres ud og anbringes i pressen. Derfra bliver honningen siet, først i pressen derefter i en spids si og så er honningen i rørerkarret. Der rørers 1 – 2 gange i døgnet indtil honningen bliver bedømt til tapning. Dette tidspunkt er kritisk, tappes der for tidligt, bliver honningen meget fast og for sent, er det svært at få den ud af tappespanden.

HVORFOR SAMLER BIERNE HONNING.?

Det er deres vinterfoder, og det tager vi. Vi fodre bierne i stedet med en foderblanding, som kan være fast eller flydende, der bruges også perlesukker. Og hver familie( bihus) skal have ca. 20 kg. foder.

For at der ikke opstår tvivl, så fodres bierne efterår før vinteren sætter ind.
Der må under ingen omstændigheder, fodres før der hentes honning.

Så længe lager haves sælger jeg stadig honning, 35 kr pr. glas med 250gr. Og 40  kr. pr glas med sensommer honning.

Honning 2015

Honning 2015

Videre til værktøjslinje